Wie ben ik?

Voorstellen

 

Mijn naam is Alien van den Berg, getrouwd en moeder van twee kinderen. Na jaren als sportdocent werkzaam te zijn geweest op een school voor blinde en slechtziende kinderen, wilde ik wat anders in mijn leven. Ik besloot te stoppen met werken en te beginnen aan een vierjarige opleiding Transpersoonlijke Therapie. Door deze opleiding heb ik geleerd dicht bij mezelf te blijven en mijn passies te volgen. Van kinds af aan heb ik geleerd om niet te zeuren, te huilen, te voelen of stil te zitten. Ik heb van mijn ouders geleerd om mensen niet te snel te vertrouwen, mijn best te doen op school en vooral om binnen de lijntjes te leven. Doordat ik als kind gewaardeerd en geliefd wilde worden door mijn ouders, kon ik dit gedrag volhouden totdat er dingen in mijn leven gebeurden die iets anders van mij vroegen. Ik wilde zelf keuzes maken, ik wilde kunnen huilen om dingen die er gebeurden, maar dat mocht niet van mezelf. Dit doe ik nu anders. Transpersoonlijke Therapie heeft mij geleerd dat je van problemen kunt leren en groeien, daardoor heb ik het gedrag wat niet meer bij me paste kunnen loslaten. Doormiddel van voelen, ervaren, bewust worden en inzicht te krijgen, kan je stap voor stap nieuw gedrag ontwikkelen. Hierdoor ontstaat een betere balans tussen denken, voelen en luisteren naar je lichaam. Wil jij veranderen, zelf verantwoordelijk worden of een betere balans in je leven vinden? Mijn passie is om jou hier bij te helpen.

 

Alles begint bij de eerste stap

Opleidingen

Transpersoonlijk Therapeut  

Spiegelcoach met honden

Motorisch Remedial Teacher 

CIOS met onderwijsbevoegdheid

Kindercoach

Cursussen
  • Zen Meditatie
  • Mindfulness
  • Hartfulness
  • Zelfgenezend vermogen versterken van Henk Fransen
  • Relatie therapie
  • Psychosociale begeleiding van mensen met een levensbedreigende ziekte