Coaching en therapie voor jongeren

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

 

Als jongere zit je soms niet lekker in je vel. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Je kan somber worden of veel gaan piekeren, onzeker of bang worden, je terugtrekken of minder gaan eten. Weer anderen reageren driftig, boos, of maken veel ruzie, thuis of op school. Je reageert heftiger dan je zou willen. Ook kun je veel last hebben van hoofdpijn en buikpijn, zonder dat er lichamelijke oorzaken te vinden zijn. Dit zijn verschillende klachten die het onderzoeken waard zijn. Als je met een van deze klachten bij mij komt, kunnen we samen kijken en onderzoeken waar dit vandaan kan komen.

Ik werk oplossingsgericht, samen kijken  we naar je probleem en ik geef jou tips en oefeningen die jou kunnen helpen. Als coach leer ik je om anders naar het ‘probleem’ te kijken. Door er op een andere manier naar te kijken en je af te vragen wat voor gedrag je er voor in de plaats wil hebben, kom je tot een andere oplossing. Door deze manier van werken ontwikkel je zelfvertrouwen. Je leert om je “problemen” op een nieuwe manier te bekijken en om ze aan te pakken. Soms is het nodig om wat dieper te kijken waar je “problemen” vandaan komen. Hiervoor is het nodig om wat verder terug te gaan naar wat er in je leven is gebeurd. Als je verdrietige gebeurtenissen in je leven hebt meegemaakt en nog niet genoeg hebt verwerkt, kan het zijn dat je hier nu of later nog last van hebt. Ik ga je hierbij helpen om het een plekje te geven.

Ik werk vanuit de overtuiging dat ieder mens uniek is, dus jij ook. Tijdens onze gesprekken sta jij voorop en bepaal jij wat voor jou goed is en wat niet. Wanneer wil jij stoppen, wat past bij jouw persoonlijkheid en waar jij blij van wordt. Door deze manier van werken bepaal jij vanuit je innerlijke wat goed voor je is en wat niet, hier krijg je zelfvertrouwen van. Ik kijk naar jou kwaliteiten en hoe jij je kwaliteiten in kan zetten. Ik help je hoe jij terug kan komen in je kracht, zodat je weer vol  vertrouwen verder kan.

 

Zet jij samen met mij de eerste stap?